Martin markkinoiden yläpuolelta löytyy jo toista kertaa Designparvi, jossa suomalaisille esittäytyy neljä virolaista designtuottajaa. Virolaista designia leimaa sekä kestävä kehitys että ainutlaatuinen kyky sitoa esivanhemmilta kulkeutunutta tietoa, unohdettuja taitoja ja visuaalista perintöä tämän päivän teknologiaan ja muotokieleen. Tuloksena on kekseliäitä ratkaisuja ja luonnonmateriaalien innovatiivista käyttöä.

Oot-Ootin mallistoa
Oot-Ootin mallistoa
Kuvat: Oot-Oot

Oot-Oot

Oot-Oot on laatuun ja kestävyyteen panostava huonekalutuottaja. Laadukkaat materiaalit, tarkkaan harkittu design ja ergonomia ovat erityisesti olohuoneen huonekaluja valmistavan Oot-Ootin suunnittelun kulmakiviä. Suunnittelijat Marko Ala ja Joonas Torim pitävät työssään oleellisena tasapainoa tyylin ja toimivuuden välillä. Oot-Ootin kokonaan Virossa valmistetusta tuotevalikoimasta Martin markkinoille tulevat Leaf- ja Moss-sohvat, Voog-nojatuolit sekä pienempiä tuotteita kuten lamppuja ja jakkaroita.


Maria Rästan mallistoa
Maria Rästan mallistoa
Maria Rästan mallistoa

Maria Rästa

Maria Rästa on suunnittelija, jonka tuotteet saavat hymyn huulille. Hän suunnittelee huonekaluja ja sisustustuotteita. Martin markkinoille hän tuo kuuluisan Tibu-jakkaransa lisäksi keittiö- ja sisustustavaraa, kuten tarjottimia, seinä- ja pöytäkelloja sekä lastenhuoneen sisustustuotteita. Yksinkertaiset ja jokapäiväiset kodintavarat muuttuvat Maria Rästan suunnittelussa hauskoiksi ja leikkisiksi esineiksi.


Woolishin mallistoa
Woolishin mallistoa
Woolishin mallistoa

Woolish

Woolish valmistaa luonnollisia ja kestäviä muotivaatteita. Tuotteet tehdään parhaista materiaaleista sataprosenttisen läpinäkyvästi. Woolish haluaa tuotannollaan tukea hidasta muotia ja vähentää kulutusta. Woolish tarjoaa yksinkertaisia ja käytännöllisiä mutta samalla ainutkertaisia elämyksiä. Woolishilla on neljän sukupolven kokemus käsityöläisyydestä ja neuletuotannosta, tuloksena on autenttista ja laadukasta muotia.